Skip to main content

Loyal Diner, ChopePerks, Jakarta

Bahasa l English

Mungkin sebagian dari kalian sudah ngga asing ya dengan aplikasi Chope yang sering aku bicarakan. Aplikasi reservasi restoran andalan yang sering aku gunakan dalam aktifitas kuliner sehari-hari. Hanya dengan beberapa langkah mudah, kita dapat melakukan reservasi dengan cepat, notifikasi yang pasti tanpa perlu menghubungi restoran melalui telepon.

Bahkan sekarang ini, tanpa harus adanya acara spesial atau event tertentu aku tetap menggunakan Chope lho untuk booking restoran baik untuk lunch ataupun dinner. Buat apa ya booking restoran kalau cuma makan sendiri aja? Nah ada alasanya nih kenapa aku sering booking menggunakan Chope. Selain fiturnya yang mudah juga ada benefitnya kalau kalian semakin sering menggunakan aplikasi ini. 

Salah satunya ChopePerks, apa sih ini? Sebenarnya aku sudah pernah menjelaskan sebelumnya, tapi kali ini kita bahas lebih detail ya. Dimulai dari istilah Chope-Dollars (C$) dulu, C$ ini merupakan poin yang akan didapatkan melalui setiap bookingan yang kalian lakukan di restoran, nah setiap booking ini bisa menghasilkan C$ 100 ketika kalian sudah menyelesaikan booking restoran tersebut tanpa ada cancel.

Nah dengan semakin seringnya melakukan booking melalui Chope hingga mencapai jumlah tertentu, user akan mendapat kenaikan tier atau level member. Tingkat member ini dimulai dari Member biasa, Bronze, Silver, Gold hingga Platinum yang tertinggi. Benefitnya apa dengan kenaikan tier ini? Tentu banyak! Dari kalian bisa menukarkan voucher restoran, belanja, hotel, hingga airmiles yang lebih banyak, selain itu semakin tinggi tier, maka kalian bisa mendapatkan akumulasi poin C$ semakin tinggi. Misalnya kamu ke restoran yang biasanya cuma dapat C$ 100, kalau sebagai Platinum Member kalian bisa mendapatkan 2x poin sehingga menjadi C$ 200 dalam satu kali booking. Coba perhatikan tabel di bawah ini.

Sangat menarik bukan?! Buat kalian yang sehari-hari suka hunting restoran ini bisa menjadi solusi yang menakjubkan sih. Selain fitur ChopePerks ini, tentunya sudah tahu kan kalau ada promo happy hour up to 50% di banyak restoran pilihan. Udah booking gampang, makan di restoran enak, dapat diskon 50% terus kumpulin C$ buat tukat voucher lagi, sangat menyenangkan sekali! Ayo install aplikasi Chope sekarang, dan info lainnya, buat kalian yang menjadi new user, akan langsung mendapatkan poin C$ 100 di akun kalian. Yuk install Chope!


Yovent, a writer and social media influencer who loves to travel overseas with high enthusiasm and passion to explore the culinary. Living in Jakarta with a variety of culture, food, & trend gives him much inspiration to tell a story. Start blogging since 2014, more than 5 years experience, he has good references and works in food photography and writing.

ChopePerks,
Jakarta

Comments

Popular posts from this blog

Michelin Guide Singapore 2017 Star Event, Fullerton Hotel, Singapore

Available in Bahasa: Click Here Michelin Starred Restaurant Award can be regarded as one of the highest and prestigious awards in the culinary world. Singapore, as one of the multi-cultural and ethnic countries, is the only country that gets a Michelin Award in Southeast Asia this time. This year became the second year for Singapore to get a Michelin Award. Michelin Guide Restaurant itself is divided into several categories. Ranging from Restaurants that chosen into the Michelin Guide Recommendation category, Bib Gourmand, and 1, 2 and 3 Michelin Starred Restaurant. By 2016, there are a total of 29 Michelin Starred divided into categories respectively. For the year 2017, emerging several new restaurants, so the total who won the award as many as 38 restaurants. Eleven names of new restaurants that are included in the 1 Michelin star are : 1. Braci at Boat Quay, 2.   Cheek by Jowl in Boon Tat Street, 3.   Chef Kang’s in Mackenzie Road, 4.   Garibaldi in Purvis Str

New Opening, August, Jakarta

Bahasa l English This month has indeed become a moment where the restaurant and hotel business has begun to attract customers with various offers. Not to forget, the opening of several new restaurants has also colored the city of Jakarta recently. One of them is August, which is located in the Sudirman area, more precisely at Sequis Tower. This restaurant has opened on November 25th, 2021. The elegant and premium concept can be seen from the exterior and interior of the restaurant. The area is quite spacious with a charming bar in the front room, then an open kitchen which provides an interesting experience for guests to see the activities of the chefs in the lively kitchen. On weekends, you can see the number of guests filling the entire table, it's a good idea to make a reservation in advance . When I had dinner there, they happened to have no available alcohol because they were taking care of licensing and distribution issues. So I brought wine with a corkage fee of IDR 250,000

Tom's by Tom Aikens, The Langham Jakarta

Bahasa l English A sunny weekend where the pandemic conditions in Indonesia have been getting better lately. Activities in public spaces are getting normal, so we can find some places with crowds. One of them is this restaurant which took a few weeks for me to make a reservation in advance because it was full every weekend. The Langham Jakarta has only been operating this year and has attracted great enthusiasm from Jakarta's community. No exception with the restaurant which was built with a luxurious British concept and developed by a chef from England, Tom Aikens who manages a Michelin Star restaurant in London. Carrying the name Tom's by Tom Aikens with a variety of classic British dishes. The location of this restaurant is on the L floor, the reception area, and arguably the 62nd floor. A restaurant with a large enough area capacity, high ceilings, touches of white, blue, red sofas, and gold-tone lamps give the room an English-style atmosphere. Seen quite crowded visitors