Skip to main content

Loyal Diner, ChopePerks, Jakarta

Bahasa l English

Mungkin sebagian dari kalian sudah ngga asing ya dengan aplikasi Chope yang sering aku bicarakan. Aplikasi reservasi restoran andalan yang sering aku gunakan dalam aktifitas kuliner sehari-hari. Hanya dengan beberapa langkah mudah, kita dapat melakukan reservasi dengan cepat, notifikasi yang pasti tanpa perlu menghubungi restoran melalui telepon.

Bahkan sekarang ini, tanpa harus adanya acara spesial atau event tertentu aku tetap menggunakan Chope lho untuk booking restoran baik untuk lunch ataupun dinner. Buat apa ya booking restoran kalau cuma makan sendiri aja? Nah ada alasanya nih kenapa aku sering booking menggunakan Chope. Selain fiturnya yang mudah juga ada benefitnya kalau kalian semakin sering menggunakan aplikasi ini. 

Salah satunya ChopePerks, apa sih ini? Sebenarnya aku sudah pernah menjelaskan sebelumnya, tapi kali ini kita bahas lebih detail ya. Dimulai dari istilah Chope-Dollars (C$) dulu, C$ ini merupakan poin yang akan didapatkan melalui setiap bookingan yang kalian lakukan di restoran, nah setiap booking ini bisa menghasilkan C$ 100 ketika kalian sudah menyelesaikan booking restoran tersebut tanpa ada cancel.

Nah dengan semakin seringnya melakukan booking melalui Chope hingga mencapai jumlah tertentu, user akan mendapat kenaikan tier atau level member. Tingkat member ini dimulai dari Member biasa, Bronze, Silver, Gold hingga Platinum yang tertinggi. Benefitnya apa dengan kenaikan tier ini? Tentu banyak! Dari kalian bisa menukarkan voucher restoran, belanja, hotel, hingga airmiles yang lebih banyak, selain itu semakin tinggi tier, maka kalian bisa mendapatkan akumulasi poin C$ semakin tinggi. Misalnya kamu ke restoran yang biasanya cuma dapat C$ 100, kalau sebagai Platinum Member kalian bisa mendapatkan 2x poin sehingga menjadi C$ 200 dalam satu kali booking. Coba perhatikan tabel di bawah ini.

Sangat menarik bukan?! Buat kalian yang sehari-hari suka hunting restoran ini bisa menjadi solusi yang menakjubkan sih. Selain fitur ChopePerks ini, tentunya sudah tahu kan kalau ada promo happy hour up to 50% di banyak restoran pilihan. Udah booking gampang, makan di restoran enak, dapat diskon 50% terus kumpulin C$ buat tukat voucher lagi, sangat menyenangkan sekali! Ayo install aplikasi Chope sekarang, dan info lainnya, buat kalian yang menjadi new user, akan langsung mendapatkan poin C$ 100 di akun kalian. Yuk install Chope!


Yovent, a writer and social media influencer who loves to travel overseas with high enthusiasm and passion to explore the culinary. Living in Jakarta with a variety of culture, food, & trend gives him much inspiration to tell a story. Start blogging since 2014, more than 5 years experience, he has good references and works in food photography and writing.

ChopePerks,
Jakarta

Comments

Popular posts from this blog

Michelin Guide Singapore 2017 Star Event, Fullerton Hotel, Singapore

Available in Bahasa: Click Here

Michelin Starred Restaurant Award can be regarded as one of the highest and prestigious awards in the culinary world. Singapore, as one of the multi-cultural and ethnic countries, is the only country that gets a Michelin Award in Southeast Asia this time. This year became the second year for Singapore to get a Michelin Award. Michelin Guide Restaurant itself is divided into several categories. Ranging from Restaurants that chosen into the Michelin Guide Recommendation category, Bib Gourmand, and 1, 2 and 3 Michelin Starred Restaurant. By 2016, there are a total of 29 Michelin Starred divided into categories respectively. For the year 2017, emerging several new restaurants, so the total who won the award as many as 38 restaurants. Eleven names of new restaurants that are included in the 1 Michelin star are : 1. Braci at Boat Quay, 2.Cheek by Jowl in Boon Tat Street, 3.Chef Kang’s in Mackenzie Road, 4.Garibaldi in Purvis Street, 5.Iggy’s at The Hilton Singapore, 6…

Chim by Siam Wisdom, Bangkok, Thailand

Bahasa l English

Christmas is one of those moments where we can enjoy an elegant special dinner. At Christmas 2017 last year, I had the opportunity to visit one Michelin restaurant in Bangkok, Thailand. Chim by Siam Wisdom earns 1 Michelin star with an authentic Thai food concept. From the outside the restaurant looks like a house with dark brown wooden elements. Customer will be escorted to the second floor with ample dining area, dominant local feel, many Thai ornaments around the room. Here, i met Chef Noom who is the owner and manager of this restaurant. At a special Christmas event, they present a set of 6 menus ranging from amuse bouche to dessert. In accordance with the concept of fine dining, here is also offered a variety of wine options to accompany dinner. Once you see the menu listed, there are many names of foods that will be served with more than 10 types of names. It turns out each dish will be served with several types of menus with a one-bite portion of it.
Starting from …

Unicorn Cafe, Bangkok, Thailand

Available in Bahasa: Click Here

Still about Bangkok, a tourist city with a huge number of tourists every year. Well, besides the many types of local culinary super cheap and delicious, in Bangkok we can also find a variety of unique and interesting themed cafes. One of them is Unicorn Cafe. Located in the downtown area making it within easy reach. This cafe is quite popular lately among the teenager and even foreign tourists. Built with a pink interior and unicorn ornaments that are one of the imaginary animal characters in the entire cafe. The space is not too broad, but visitors will still be pampered with a really unique cafe interior. Also equipped with brightly colored couches such as blue and pink, then the number of unicorn dolls with various sizes ready to accompany us. The menu offered also follows the concept presented. There are various desserts are beautiful and interesting, then cool drinks with tempting colors and do not miss also available some kind of savory snacks in time…